BALANS TUSSEN INSPANNING EN ONTSPANNING

 

Kunstschilder Cor Schaap (1968) is Nederlands en groeide op in het vissersdorp Katwijk aan Zee. Hij is goed bevriend met kunstschilder Niek van der Plas die een paar straten verderop woont. Samen wandelen ze geregeld langs het strand of in de duinen bij Katwijk om de ontwikkelingen in de kunst te bespreken. Van der Plas geeft ook advies.


Het motiveert Schaap om vanuit zijn kleine atelier achter de boulevard, niet ver van de zee, te werken aan olieverfschilderijen met voornamelijk streekgebonden thema’s. Beelden van toen en nu, plein air gemaakt of in het atelier vervaardigd. Ook met Joop van Leeuwen is er regelmatig contact en een kop koffie. Voor Schaap zijn de contacten met ervaren impressionisten inspirerend in de zoektocht naar 'respectabele' schilderijen in een zogezegd eigen stijl.


Bovendien geeft het maken van olieverfschilderijen Schaap de nodige ontspanning. De chronische ziekten  colitis ulcerosa, diabetes en HocM - waarvoor een Pacemaker ICD is geïmplanteerd - vragen elke dag om te werken in en aan balans. Het schilderen is een uitstekende therapie en maakt het mogelijk nog mee te doen in het arbeidsproces. Het werk van Schaap wordt verkocht op twee adressen in Katwijk en een galerie in Den Haag. Nagenoeg elk schilderij is voorzien van een fraaie handgemaakte lijst. Schaap werkt samen met een ambachtelijke lijstenmaker: Prins Lijsten, een halve eeuw ambachtelijk lijstwerk.

  • 2014 Presidentiële prijs Media Hope University College

  • 2015 Bekroond werk voor de KUCO Art Calendar

  • 2016 Oplevering schilderij AZC in opdracht van Gemeente Katwijk

  • 2017 Expo Palace Hotel, Noordwijk aan Zee

  • 2019 Tentoonstelling Stadhuis Katwijk

  • 2020 Opening klein atelier achter boulevard in Katwijk

  • 2021 Werkzaam met strand- en Duingezichten

 

Indien in verkoop worden schilderijen van Cor Schaap onder meer aangeboden bij Galerie Gabriels in Den Haag. Klik op de button voor een overzicht van de collectie.

Galerie Gabriëls

 

©2021 by AW - all rights reserved